«Хочеться чогось китайського!» — ситуація, яка рано чи пізно трапляється з кожним.
Саме на такі випадки тримайте рецепт від Foodies academy.
Доступні інгредієнти, 18 хвилин часу, ситно й умамі — усе це про китайську страву «Чоу мейн» у інтерпретації Олега Баженова.
Ингредиенты
Для страви:
Яєчна локшина | 200 гр |
Куряча грудка | 100 гр |
Біла цибуля (не обов’язково) | 1/2 шт |
Зелена цибуля | 2 пера |
Капуста бок чой (або пекінськая) | 1 чашка |
Моркова | 1 шт |
Солодкий перець | 1 шт |
Паростки сої (маш) | 1 чашка |
Часник (не обов’язково) | 2 зубчики |
Імбир (не обов’язково) | 2 см |
Масло рослинне | 4 ст.л. |
Для маринаду:
Світлий соєвий соус | 1 ст.л. |
Кунжутне масло | 2 ч.л. |
Сода | 1/3 ч.л. |
Цукор | 1/2 ч.л |
Для соусу:
Устричний соус | 1/2 ст.л. |
Темний соєвий соус | 1/2 ст.л. |
Світлий соєвий соус | 1/2 ст.л. |
Рибний соус (не обов’язково) | 1 ч.л. |
Цукор | 1 ч.л. |
Детальніше — у відео, а зручніше — з технікою від салонів КОНЦЕПТ ТИ).