27.09.2019
Хочеться гостренького, щоб зігрітися восени?
Швидше готуйте інгредієнти для курки Гунбао від Академії гурме!
Ця сичуанська страва має декілька менш гострих варіацій, але ми пропонуємо не відходити від класики!
Ведучий Олег Баженов розповість, у чому маринувати курку та який інгредієнт помякшить її.
А також розкаже, в чому різниця приготування курки у WOG та на звичайній сковорідці.
Бонус — лайфхак, як чистити імбир чайною ложкою та куди його додавати!
Куряча грудка | 500 гр |
Арахіс | 50 гр |
Часник | 2 зубчики |
Імбир | 2 см |
Зелена цибуля | 1 пучок |
Сушений перець чилі | за смаком |
Сичуанський перець горошком | 1 ч.л. |
Сода (не обов’язково) | 1/3 ч.л. |
Масло рослинне | 4 ст.л. |
Темний соєвий соус | 1 ст.л. |
Світлий соєвий соус | 1 ст.л. |
Рисове вино Шаоксін | 1 ст.л. |
Кукурудзяний крохмаль | 1 ст.л. |
Сіль | 1 щіпка |
Вода (не обов’язково) | 100 мл |
Рисовий оцет (чорний) | 1 ст.л. |
Темний соєвий соус | 1 ст.л. |
Світлий соєвий соус | 1 ст.л. |
Крохмаль кукурудзяний | 1/2 ст.л. |
Цукор | 1 ст.л. |
Сіль | 1 щіпка |