Грецька Мусака

08.11.2019

Готувати традиційні страви різних країн – як вам такий концепт подорожей, поки всі так загружені роботою?
От ми, наприклад, в компанії Олега Баженова сьогодні відвідаємо Грецію. Бо їстимемо мусаку!
Хочете приєднатися? Тоді дивіться наше відео, наливайте келих червоного й повільно та з задоволенням у ритмі сиртакі опановуйте рецепт смачної страви.

Інгредієнти

Для страви:

Баклажан 1 кг
Картопля 500 гр
Сир Гравьера, Кефалотірі або Пармезан тертий 200 гр
Сухарі панірувальні 3 ст.л.
Оливкова олія 2 ст.л.
Чебрець сушений 1 ст.л.
Сіль за смаком

Для м’ясної начинки:

Фарш з баранини 1 кг
Оливкова олія 1 ст.л.
Вино червоне сухе 1/2 склянки
Цибуля ріпчаста 1 шт
Часник, дрібно нарізаний 1 шт
Петрушка, дрібно нарізана (не обов’язково) 2 ст.л.
Бланшовані помідори 400 гр
Цукор 1 ч.л.
Паличка кориці 1 шт
Мускатний горіх мелений 1/4 ч.л.
Перець духмяний горошком 4 шт
Чорний перець мелений за смаком
Сіль за смаком

Для соусу Бешамель:

Вершкове масло 200 гр
Борошно пшеничне 200 гр
Мускатний горіх мелений 1/4 ч.л.
Сир Гравьера, Кефалотірі або Пармезан тертий 100 гр
Молоко 1/2 л
Сіль 1/2 ч.л.

Побувай в Греції з технікою від салонів КОНЦЕПТ ТИ).

Замовити проект
Получить подарок
Memory: 47.45MB | MySQL:106 | 1,664sec
Подарунок
Кулінарний майстер клас від шеф-повара на дому
Введіть Ваші данні, щоб залишити заявку
* Подарунок діє, тільки якщо Ви вносите аванс купуючи кухню на протязі 30 днів, як залишили заявку.
Дякуємо!
Заявка відправлена