Готувати традиційні страви різних країн – як вам такий концепт подорожей, поки всі так загружені роботою?
От ми, наприклад, в компанії Олега Баженова сьогодні відвідаємо Грецію. Бо їстимемо мусаку!
Хочете приєднатися? Тоді дивіться наше відео, наливайте келих червоного й повільно та з задоволенням у ритмі сиртакі опановуйте рецепт смачної страви.
Інгредієнти
Для страви:
Баклажан | 1 кг |
Картопля | 500 гр |
Сир Гравьера, Кефалотірі або Пармезан тертий | 200 гр |
Сухарі панірувальні | 3 ст.л. |
Оливкова олія | 2 ст.л. |
Чебрець сушений | 1 ст.л. |
Сіль | за смаком |
Для м’ясної начинки:
Фарш з баранини | 1 кг |
Оливкова олія | 1 ст.л. |
Вино червоне сухе | 1/2 склянки |
Цибуля ріпчаста | 1 шт |
Часник, дрібно нарізаний | 1 шт |
Петрушка, дрібно нарізана (не обов’язково) | 2 ст.л. |
Бланшовані помідори | 400 гр |
Цукор | 1 ч.л. |
Паличка кориці | 1 шт |
Мускатний горіх мелений | 1/4 ч.л. |
Перець духмяний горошком | 4 шт |
Чорний перець мелений | за смаком |
Сіль | за смаком |
Для соусу Бешамель:
Вершкове масло | 200 гр |
Борошно пшеничне | 200 гр |
Мускатний горіх мелений | 1/4 ч.л. |
Сир Гравьера, Кефалотірі або Пармезан тертий | 100 гр |
Молоко | 1/2 л |
Сіль | 1/2 ч.л. |
Побувай в Греції з технікою від салонів КОНЦЕПТ ТИ).