Концепт ТИ > Кулінаріум > Материнський соус Еспаньйол

Материнський соус Еспаньйол

06.12.2019

Справжні гурмани знають секрет успіху досконалої страви – це соус!

У Франції, наприклад, справу створення соусів вважають справжнім мистецтвом. А ми в КОНЦЕПТ ТИ) прагнемо відкрити талант до нього в кожному!

Тому просто зараз запускаємо цикл відео, в яких Олег Баженов навчить усіх тонкощів приготування найпопулярніших соусів світу.

Починаємо з базового й одного з найскладніших за рецептурою — Еспаньйол, який є основою до багатьох смачних та вишуканих соусів.

Вмикайте наш відео-урок, сміливо беріться до справи й насолоджуйтесь смаком.

Інгредиєнти

Для страви:

Масло вершкове100 гр
Борошно100 гр
М’ясний (коричневий) бульйон1,5 л
Томатна паста40 гр
Бекон50 гр
Цибуля ріпчаста50 гр
Морква50 гр
Часник1 зубчик
Стебло селери50 гр
Перець чорний меленийза смаком
Сільза смаком
Букет Гарні1 шт

Для м’ясного (коричневого) бульйону:

Яловича гомілка1 кг
Морква150 гр
Цибуля ріпчаста150 гр
Стебло селери (не обов’язково)150 гр
Світлий яловичий бульйон або вода2,5 л
Букет Гарні1 шт

Для букету Гарні:

Лавровий лист2 шт
Листя чебрецю2 гілочки
Листя петрушки2 гілочки

Дочірні соуси:

1. Бургиньон
2. Маршан де Вин
3. Шаркутье
4. Берсі
5. Роберт
6. Ліонез
7. Шассер або мисливський
8. Грибний соус
9. Мадейра соус
10. Портвейн соус

Дочерние соусы

Замовити проєкт
Спланувати кухню on-line
Memory: 18.65MB | MySQL:153 | 0,468sec