30.05.2019
Який страх спричинив появу «тікка» і що означає «масала»?
Усіма секретами приготування традиційної британської страви ділиться «Академія гурме».
Курка тікка масала вважається британською стравою, хоча була створена вихідцями з Азії.
Навіть за відсутності тандиру, її легко приготувати вдома!
Ведучий Олег Баженов (Oleg Bazhenov) розповість, яких правил треба дотримуватися, щоб отримати розсипчастий рис, а також які спеції входять у склад маринаду та соусу.
Не переплутаєте!
Курячі стегна, ніжки | 1 кг |
Рис | 300 гр |
Кінза дрібно нарізана | 1 пучок |
Часник | 6 зубчиків |
Лимонний сік | 2 ст.л. |
Зіра (кумін) | 2 ч.л. |
Кориця | 1 ч.л. |
Кайенський перець | 1/2 ч.л. |
Чорний перець | 1/2 ч.л. |
Сіль | 1/2 ч.л. |
Імбир | 1 ч.л. |
Гарам масала | 1/2 ч.л. |
Паприка копчена | 1 ч.л. |
Насіння коріандру | 1 ч.л. |
Йогурт (грецький) | 1 чашка |
Масло ДХІ (не обов’язково) | 1 ст.л. |
Цибуля ріпчаста, дрібно нарізана | 1 шт |
Подрібнений імбир | 1 ст.л. |
Насіння коріандру | 2 ч.л. |
Кардамон | 4 шт |
Гвоздика (не обов’язково) | 4 шт |
Куркума | 1 ч.л. |
Паприка | 1 ст.л. |
Порошок чили | 1 ч.л. |
Гарам масала | 1/2 ч.л. |
Пажитник насіння | 1/2 ч.л. |
Томатна паста | 1 ст.л. |
Бланшовані помідори | 300 гр |
Лимонний сік | 1 ч.л. |
Сметана | 3/4 чашки |
Вода | 1/2 склянки |
Сіль | за смаком |