Курка тікка масала

30.05.2019

Який страх спричинив появу «тікка» і що означає «масала»?
Усіма секретами приготування традиційної британської страви ділиться «Академія гурме».

Курка тікка масала вважається британською стравою, хоча була створена вихідцями з Азії.
Навіть за відсутності тандиру, її легко приготувати вдома!
Ведучий Олег Баженов (Oleg Bazhenov) розповість, яких правил треба дотримуватися, щоб отримати розсипчастий рис, а також які спеції входять у склад маринаду та соусу.

Не переплутаєте!

Інгредиєнти

Для страви:

Курячі стегна, ніжки 1 кг

Для подачі:

Рис 300 гр
Кінза дрібно нарізана 1 пучок

Для маринаду:

Часник 6 зубчиків
Лимонний сік 2 ст.л.
Зіра (кумін) 2 ч.л.
Кориця 1 ч.л.
Кайенський перець 1/2 ч.л.
Чорний перець 1/2 ч.л.
Сіль 1/2 ч.л.
Імбир 1 ч.л.
Гарам масала 1/2 ч.л.
Паприка копчена 1 ч.л.
Насіння коріандру 1 ч.л.
Йогурт (грецький) 1 чашка

Для соусу:

Масло ДХІ (не обов’язково) 1 ст.л.
Цибуля ріпчаста, дрібно нарізана 1 шт
Подрібнений імбир 1 ст.л.
Насіння коріандру 2 ч.л.
Кардамон 4 шт
Гвоздика (не обов’язково) 4 шт
Куркума 1 ч.л.
Паприка 1 ст.л.
Порошок чили 1 ч.л.
Гарам масала 1/2 ч.л.
Пажитник насіння 1/2 ч.л.
Томатна паста 1 ст.л.
Бланшовані помідори 300 гр
Лимонний сік 1 ч.л.
Сметана 3/4 чашки
Вода 1/2 склянки
Сіль за смаком

Заповніть свою кухню пряними ароматами із салонами КОНЦЕПТ ТИ).

Замовити проект
Memory: 61.22MB | MySQL:102 | 0,847sec