Концепт ТИ > Кулінаріум > Курка тікка масала

Курка тікка масала

30.05.2019

Який страх спричинив появу «тікка» і що означає «масала»?
Усіма секретами приготування традиційної британської страви ділиться «Академія гурме».

Курка тікка масала вважається британською стравою, хоча була створена вихідцями з Азії.
Навіть за відсутності тандиру, її легко приготувати вдома!
Ведучий Олег Баженов (Oleg Bazhenov) розповість, яких правил треба дотримуватися, щоб отримати розсипчастий рис, а також які спеції входять у склад маринаду та соусу.

Не переплутаєте!

Інгредиєнти

Для страви:

Курячі стегна, ніжки1 кг

Для подачі:

Рис300 гр
Кінза дрібно нарізана1 пучок

Для маринаду:

Часник6 зубчиків
Лимонний сік2 ст.л.
Зіра (кумін)2 ч.л.
Кориця1 ч.л.
Кайенський перець1/2 ч.л.
Чорний перець1/2 ч.л.
Сіль1/2 ч.л.
Імбир1 ч.л.
Гарам масала1/2 ч.л.
Паприка копчена1 ч.л.
Насіння коріандру1 ч.л.
Йогурт (грецький)1 чашка

Для соусу:

Масло ДХІ (не обов’язково)1 ст.л.
Цибуля ріпчаста, дрібно нарізана1 шт
Подрібнений імбир1 ст.л.
Насіння коріандру2 ч.л.
Кардамон4 шт
Гвоздика (не обов’язково)4 шт
Куркума1 ч.л.
Паприка1 ст.л.
Порошок чили1 ч.л.
Гарам масала1/2 ч.л.
Пажитник насіння1/2 ч.л.
Томатна паста1 ст.л.
Бланшовані помідори300 гр
Лимонний сік1 ч.л.
Сметана3/4 чашки
Вода1/2 склянки
Сільза смаком

Заповніть свою кухню пряними ароматами із салонами КОНЦЕПТ ТИ).

Замовити проєкт
Спланувати кухню on-line
Memory: 18.64MB | MySQL:152 | 0,515sec