05.04.2019
Набридли стандартні смакові поєднання?
Приготуйте Паріппу карі з Oleg Bazhenov та «Академією гурме»: той момент, коли спецій у страві удвічі більше, ніж основних інгредієнтів!
А скільки з них додасте ви?
На Шрі-Ланці «дал» позначає особливий процес обробки та помолу бобових.
А в Бангладеші словами «дал» або «паріппу» називають суп з попередньо підготовленою основою, зокрема, червоною сочевицею.
Ви знали, що ця культура містить близько 25% білку?
Саме тому, суп на її основі вдається не лише насиченим за смаками але й поживним!
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/embed/m8rfwSJaE5E?list=PL81oC43RbbAq3Q2kxfjvCXPopyzz-_Xv3″ width=”1920″ height=”980″ responsive=”yes” autoplay=”no” mute=”no” title=”” class=””]
[su_row class=””]
[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]
[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]
| Червона сочевиця | 200 гр |
| Червона цибулина | 1 шт |
| Часник | 3-4 зубчики |
| Імбир | 30 гр |
| Листя карі | 5 шт |
| Зіра | 1/2 ч.л. |
| Кокосове молоко | 200 гр |
| Масло ГХІ | 2 ст.л. |
| Помідори чері | 5 шт |
| Порошок карі | 1 ч.л. |
| Куркума | 1/2 ч.л. |
| Сіль | 1 ч.л. |
| Насіння гірчиці | 1 ч.л. |
| Сушений перець | 2 шт |
[/su_table]
[/su_column]
[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]
[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]
| Гарам масала | 1 ч.л. |
| Асафетида | 1 щіпка |
| Черна сіль | 1 щіпка |
| Зелений кардамон | 1 ч.л. |
| Насіння коріандру | 1/4 ч.л. |
| Кінза | 1 пучок |
| Лавровий лист | 2 шт |
| Гвоздика | 2-3 шт |
| Мускатний горіх | 1/2 ч.л. |
| Фенхель | 1 ч.л. |
| Насіння пажитника | 1/2 ч.л. |
| Сік лимона | 1 ст.л. |
| Зелений перець чилі | 1-2 шт |
[/su_table]
[/su_column]
[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]
[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]
| Рис | 200 гр |
| Коржі Роті (індійські лепешки) | 6 шт |
[/su_table]
[/su_column]
[/su_row]
[su_row class=””]
[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]
| 1 | Замочіть сочевицю у воді 20 хвилин. Всі інгредієнти дрібно наріжте (крім помідорів), спеції подрібніть в ступі. |
| 2 | Після, помістіть її в каструлю середнього розміру разом з сушеним перцем, листям каррі, меленої куркумою, імбиром і 2 чашками (480 мл) води. Довести до кипіння. |
| 3 | Приправити сіллю, зменшити вогонь і дати їй варитися близько 20 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою. |
| 4 | Додайте кокосового молока, перемішайте, варіть ще 2 хвилини. Зніміть з вогню. Можна зробити бажану консистенцію блендером. |
| 5 | У сковороді розжарити масло ДХІ. Додайте часник, гірчичні насіння. Коли вони почнуть потріскувати, додайте насіння зіри і цибулю. Обсмажити близько 3 хвилин. |
| 6 | Додайте помідори. Смажити від 2-х до 3-х хвилин. |
| 7 | Додайте в сковорідку дав, і готуйте 5 хвилин на повільному вогні. Подавати з прісним хлібом або рисом. |
[/su_table]
[/su_row]