Концепт ТИ > Кулінаріум > Шрі-ланкійський дав карі Паріппу карі

Шрі-ланкійський дав карі Паріппу карі

05.04.2019

Набридли стандартні смакові поєднання?

Приготуйте Паріппу карі з Oleg Bazhenov та «Академією гурме»: той момент, коли спецій у страві удвічі більше, ніж основних інгредієнтів!
А скільки з них додасте ви?

На Шрі-Ланці «дал» позначає особливий процес обробки та помолу бобових.
А в Бангладеші словами «дал» або «паріппу» називають суп з попередньо підготовленою основою, зокрема, червоною сочевицею.
Ви знали, що ця культура містить близько 25% білку?
Саме тому, суп на її основі вдається не лише насиченим за смаками але й поживним!

Інгредиєнти

Для страви:

Червона сочевиця200 гр
Червона цибулина1 шт
Часник3-4 зубчики
Імбир30 гр
Листя карі5 шт
Зіра1/2 ч.л.
Кокосове молоко200 гр
Масло ГХІ2 ст.л.
Помідори чері5 шт
Порошок карі1 ч.л.
Куркума1/2 ч.л.
Сіль1 ч.л.
Насіння гірчиці1 ч.л.
Сушений перець2 шт

Необов’язкові інгредієнти:

Гарам масала1 ч.л.
Асафетида1 щіпка
Черна сіль1 щіпка
Зелений кардамон1 ч.л.
Насіння коріандру1/4 ч.л.
Кінза1 пучок
Лавровий лист2 шт
Гвоздика2-3 шт
Мускатний горіх1/2 ч.л.
Фенхель1 ч.л.
Насіння пажитника1/2 ч.л.
Сік лимона1 ст.л.
Зелений перець чилі1-2 шт

Для подачі:

Рис200 гр
Коржі Роті (індійські лепешки)6 шт

Спосіб приготування

1Замочіть сочевицю у воді 20 хвилин. Всі інгредієнти дрібно наріжте (крім помідорів), спеції подрібніть в ступі.
2Після, помістіть її в каструлю середнього розміру разом з сушеним перцем, листям каррі, меленої куркумою, імбиром і 2 чашками (480 мл) води. Довести до кипіння.
3Приправити сіллю, зменшити вогонь і дати їй варитися близько 20 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою.
4Додайте кокосового молока, перемішайте, варіть ще 2 хвилини. Зніміть з вогню. Можна зробити бажану консистенцію блендером.
5У сковороді розжарити масло ДХІ. Додайте часник, гірчичні насіння. Коли вони почнуть потріскувати, додайте насіння зіри і цибулю. Обсмажити близько 3 хвилин.
6Додайте помідори. Смажити від 2-х до 3-х хвилин.
7Додайте в сковорідку дав, і готуйте 5 хвилин на повільному вогні. Подавати з прісним хлібом або рисом.

Пізнавайте загадкову азіатську культуру та кухню із салонами КОНЦЕПТ ТИ).

Замовити проєкт
Спланувати кухню on-line
Memory: 18.64MB | MySQL:151 | 0,643sec