05.04.2019
Набридли стандартні смакові поєднання?
Приготуйте Паріппу карі з Oleg Bazhenov та «Академією гурме»: той момент, коли спецій у страві удвічі більше, ніж основних інгредієнтів!
А скільки з них додасте ви?
На Шрі-Ланці «дал» позначає особливий процес обробки та помолу бобових.
А в Бангладеші словами «дал» або «паріппу» називають суп з попередньо підготовленою основою, зокрема, червоною сочевицею.
Ви знали, що ця культура містить близько 25% білку?
Саме тому, суп на її основі вдається не лише насиченим за смаками але й поживним!
Червона сочевиця | 200 гр |
Червона цибулина | 1 шт |
Часник | 3-4 зубчики |
Імбир | 30 гр |
Листя карі | 5 шт |
Зіра | 1/2 ч.л. |
Кокосове молоко | 200 гр |
Масло ГХІ | 2 ст.л. |
Помідори чері | 5 шт |
Порошок карі | 1 ч.л. |
Куркума | 1/2 ч.л. |
Сіль | 1 ч.л. |
Насіння гірчиці | 1 ч.л. |
Сушений перець | 2 шт |
Гарам масала | 1 ч.л. |
Асафетида | 1 щіпка |
Черна сіль | 1 щіпка |
Зелений кардамон | 1 ч.л. |
Насіння коріандру | 1/4 ч.л. |
Кінза | 1 пучок |
Лавровий лист | 2 шт |
Гвоздика | 2-3 шт |
Мускатний горіх | 1/2 ч.л. |
Фенхель | 1 ч.л. |
Насіння пажитника | 1/2 ч.л. |
Сік лимона | 1 ст.л. |
Зелений перець чилі | 1-2 шт |
Рис | 200 гр |
Коржі Роті (індійські лепешки) | 6 шт |
1 | Замочіть сочевицю у воді 20 хвилин. Всі інгредієнти дрібно наріжте (крім помідорів), спеції подрібніть в ступі. |
2 | Після, помістіть її в каструлю середнього розміру разом з сушеним перцем, листям каррі, меленої куркумою, імбиром і 2 чашками (480 мл) води. Довести до кипіння. |
3 | Приправити сіллю, зменшити вогонь і дати їй варитися близько 20 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою. |
4 | Додайте кокосового молока, перемішайте, варіть ще 2 хвилини. Зніміть з вогню. Можна зробити бажану консистенцію блендером. |
5 | У сковороді розжарити масло ДХІ. Додайте часник, гірчичні насіння. Коли вони почнуть потріскувати, додайте насіння зіри і цибулю. Обсмажити близько 3 хвилин. |
6 | Додайте помідори. Смажити від 2-х до 3-х хвилин. |
7 | Додайте в сковорідку дав, і готуйте 5 хвилин на повільному вогні. Подавати з прісним хлібом або рисом. |