Концепт ТИ > Кулінаріум > Шрі-ланкійський дав карі Паріппу карі

Шрі-ланкійський дав карі Паріппу карі

05.04.2019

Набридли стандартні смакові поєднання?

Приготуйте Паріппу карі з Oleg Bazhenov та «Академією гурме»: той момент, коли спецій у страві удвічі більше, ніж основних інгредієнтів!
А скільки з них додасте ви?

На Шрі-Ланці «дал» позначає особливий процес обробки та помолу бобових.
А в Бангладеші словами «дал» або «паріппу» називають суп з попередньо підготовленою основою, зокрема, червоною сочевицею.
Ви знали, що ця культура містить близько 25% білку?
Саме тому, суп на її основі вдається не лише насиченим за смаками але й поживним!
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/embed/m8rfwSJaE5E?list=PL81oC43RbbAq3Q2kxfjvCXPopyzz-_Xv3″ width=”1920″ height=”980″ responsive=”yes” autoplay=”no” mute=”no” title=”” class=””]

Інгредиєнти

[su_row class=””]
[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]

Для страви:

[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]

Червона сочевиця 200 гр
Червона цибулина 1 шт
Часник 3-4 зубчики
Імбир 30 гр
Листя карі 5 шт
Зіра 1/2 ч.л.
Кокосове молоко 200 гр
Масло ГХІ 2 ст.л.
Помідори чері 5 шт
Порошок карі 1 ч.л.
Куркума 1/2 ч.л.
Сіль 1 ч.л.
Насіння гірчиці 1 ч.л.
Сушений перець 2 шт

[/su_table]
[/su_column]
[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]

Необов’язкові інгредієнти:

[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]

Гарам масала 1 ч.л.
Асафетида 1 щіпка
Черна сіль 1 щіпка
Зелений кардамон 1 ч.л.
Насіння коріандру 1/4 ч.л.
Кінза 1 пучок
Лавровий лист 2 шт
Гвоздика 2-3 шт
Мускатний горіх 1/2 ч.л.
Фенхель 1 ч.л.
Насіння пажитника 1/2 ч.л.
Сік лимона 1 ст.л.
Зелений перець чилі 1-2 шт

[/su_table]
[/su_column]
[su_column size=”1/3″ center=”no” class=””]

Для подачі:

[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]

Рис 200 гр
Коржі Роті (індійські лепешки) 6 шт

[/su_table]
[/su_column]
[/su_row]

Спосіб приготування

[su_row class=””]
[su_table responsive=”no” alternate=”yes” fixed=”no” class=””]

1 Замочіть сочевицю у воді 20 хвилин. Всі інгредієнти дрібно наріжте (крім помідорів), спеції подрібніть в ступі.
2 Після, помістіть її в каструлю середнього розміру разом з сушеним перцем, листям каррі, меленої куркумою, імбиром і 2 чашками (480 мл) води. Довести до кипіння.
3 Приправити сіллю, зменшити вогонь і дати їй варитися близько 20 хвилин, поки сочевиця не стане м’якою.
4 Додайте кокосового молока, перемішайте, варіть ще 2 хвилини. Зніміть з вогню. Можна зробити бажану консистенцію блендером.
5 У сковороді розжарити масло ДХІ. Додайте часник, гірчичні насіння. Коли вони почнуть потріскувати, додайте насіння зіри і цибулю. Обсмажити близько 3 хвилин.
6 Додайте помідори. Смажити від 2-х до 3-х хвилин.
7 Додайте в сковорідку дав, і готуйте 5 хвилин на повільному вогні. Подавати з прісним хлібом або рисом.

[/su_table]
[/su_row]

Пізнавайте загадкову азіатську культуру та кухню із салонами КОНЦЕПТ ТИ).

Замовити проєкт
Спланувати кухню on-line
Memory: 15.33MB | MySQL:165 | 0,359sec